Friday, July 19, 2013

Geuze Mariage Parfait

Geuze Mariage Parfait (Brouwerij F. Boon). pdl 0,375 l. alc 8 %. liigimääratlus: lambic geuze (ehk kahe lambicu segu). 98 punti ratebeerist!

Tootjainfo: "Traditional belgian lambic. 100% spontaneously fermented. Refermented in the bottle. Tart, dry, sparkling and refreshing." Austusest paneb kummardama pudelil toodud "parim enne" kuupeäv, milleks on 23.08.2032!

Tagasihoidlik disain, millel toodud vaid nimi, mis tõlkes tähendab "täiuslik abielu" :) Õrnalt kollakas vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune kollane. Aroom - krõbedalt hapukas.

Esmamaitse on kergepoolne ja kuivalt hapukas. Keskmaitse toimib tõelise värskuspommina, pannes süljenäärmed lahinal tööle, lausa kergelt äädikane hapukus paneb suud maigutama. Lõppmaitse muutub üllatavaks seguks greibimahlast, kuivast veinist ja veiniäädikast. Järelmekk on ülimalt kuiv, keelt parkiv ja samas linnaseline.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseeritud, hapukas-mõrkja buketiga erakordne rüübe, mis tavapärast linnasejooki kuidagi ei meenuta. Gööz-õllede parim stiilinäidis, mis sobiks mõnusalt rammusama kalaroa kõrvale.
-----------
pilt siit

1 comment:

  1. See ja nende kirsiversioon on minu meelest äärmiselt head õlled. Kangus ja alkohol jäävad maitse juures peitu ning maitse on selline mõnusalt mahlane. Aeglaselt rüübates võib neid kogu õhtu mõnusasti mõne maheda juustuga nautida.

    ReplyDelete