Sunday, July 28, 2013

La Salamandre

La Salamandre (BFM (Brasserie des Franches-Montagnes)). pdl 0,33 l. alc 5,5%. liigimääratlus: (belgia stiilis) nisuõlu.

Tootjainfo: "Brewed with wheat malt and barley, the Salamander is a beer with a floral and spicy bouquet with a slight note of yeast in the mouth, it is creamy with a hint of acidity typical of wheat beers. In the final, it is not bitter, but racy, then we feel the bark of bitter orange and a discrete hopping."

Väike kääniskorgiga pudel ja tagasihoidlik sildike. Tihe valge vaht täidab pool klaasi ning on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - piimjashägune tumekollane. Aroom ... hmmm ... see on huvitav segu nisuõllele omasest hapukusest ja millestki raskeltkirjeldatavast ... justkui õietolm. Kuna sai täna hommikul botaanikaaias käidud, siis meenub flokside ehk leeklillede vängevõitu mõrkjas lõhn.

Esmamekk on kerge ja hapukas. Keskmaitses muutub happepilt lausa sidrunheinalikuks, sellele lisandub veidike linnasepehmust ja taas see mõrkjas-nätske lisand. Lõppmekk ... no kuulge, siin peab olema kasutatud bretti! ... kergelt õunaäädikane, vürtsikas ja mõrkjas. Järelmekk on aga kuivapoolne, värske ja karge nagu jahedast võetud valge klaar tüüpi õun.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud, hapukas-vürtsika buketiga intensiivne nisuõlu, mis sobiks vürtsika aasaipärase kalapajaroa kõrvale.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment