Monday, July 29, 2013

Kapuziner weissbier

Kapuziner weissbier (Kulmbacher Brauerei) pdl 0,5 l. alc 5,4 % Liigimääratlus - saksa nisuõlu

Tootjainfo: "The most refreshing beer in the world. Malted wheat and special yeast give Kapuziner Weissbier its light touch and distinctive taste - a yeasty tang offset by a solid malt body and a delightful tropical fruitiness. Unfiltered yeast lends a hazy, seductive look."

Kääniskorgiga pudel ja elegantne rohelistes toonides silt, millel vahva munk hoiab klaasikest õllemärjukest. Helevalge tihe vaht täidab 100% kannust, mis aegamisi taandudes jääb ikka väga tihedaks. Õlle värvus - tihedalt udune soe kuldkollane. Aroom on õrnalt hapukas, leivataignane ja kergelt banaanine. 

Esmamekk mõjub keskmise tihedusega ja meeldivalt mahedalt sepikuliselt. Keskmaitse on veidi vürtsikas, punase banaani ja biskviidi mekiga. Lõppmaitse muutub mesiseks, soojaks ja külluslikuks linnasepehmeks paituseks. Järelmekis aimdub jällegi vähest vürtsikust, meenutades pigem belgia koolkonda, see on soe, puuviljane ja värskendav.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseeritud, hapukas-magusa-vürtsika buketiga meeldiv rüübe. Seda õlut võiks pakkuda koos kerge magushapu kalkunišašlõkiga või mõne pardirinnaga veinikastmes.

------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment