Wednesday, July 24, 2013

Framboise Boon 2009

Framboise Boon (Brouwerij F. Boon). pdl 0,75 l. alc 6,2 %. liigimääratlus: puuvilja lambic. 97 punkti ratebeerist ja 83 beeradvocate järgi.

Disain - vanaroosa ja lillelis-romantiline. Õrnroosa vaht täidab 2/3 kannust, vajudes üsna kiirelt tihedaks kirmeks. Õlle värvus - sädelevklaar kollakaspunane. Aroom - sülge jooksma panevalt vaarika toosmoos :)

Esmamekk on kerge ja teravalt happeline vähese magusa nüansiga. Keskmaitse muutub üllatavalt kahepalgeliseks - esmalt teravalt marjahapu, siis kohe aga kolm tooni mahedam ja magusam ja muheda ... meenutades suisa äsja ahjust tulnud vaarikakooki. Lõppmaitse annab tubli värskusesõõmu, see on tõepoolest vaarikatest tehtud rüübe, ilma mingi magustamise või susserdamiseta. Järelmekk toob aga jälle silme ette mingi muheda-koheva küpsetise ... kerge muffini, milles kohe peoga vaarikaid.

Kerge kehaga, keskmiseslt karboniseeritud paletiga, hapukas-magusa buketiga marjaõlu. Suurepärane täiendus väikesele maiustamisele, suurepäraselt sobiks nt valge šokolaad!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment