Tuesday, July 30, 2013

La Torpille

La Torpille (BFM (Brasserie des Franches-Montagnes)). pdl 0,33 l. alc 7,5%. liigimääratlus: belgia kange tume eil (dubbel?).

Tootjainfo: "Torpedo on pruun eil mille bukett on jagunenud vürtsi, karamelli ja puuvilja vahel, meenutades vana "Côtes-Rôtie" veini. Maitses on tunda nii alkoholi magusust kui mõõdukalt mõrkjat ja vürtsikat järelmekki."

Väike masajas pudel kääniskorgiga ning väga tahasihoidliku sildikujundusega. Kreemikas tihe vaht täidab 90% kannust. Õlle värvus - veidi udune tume punakaspruun. Aroom mõjub tõepoolest lubatult - siin on veinisust, vürtsikat ja magusakat puuvilja.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja õrn-torkivalt hapukasmagus. Keskmaitse mõjub ootamatu maitseplahvatusena - siin on kreeka pähkleid, karamell- ja kõrvetatud linnaseid, kreeke ja aniisi. Järelmekk uhkab tumedaid ja likööris leotatud puuvilju täis korvike ... tumedad rosinad, viigimarjad ja pählklid, ploomid ja kreegid. Järelmekk kaob aga üsna kiirelt, jättes vaid nelgi ja vürtsiterakeste õhetava jälje nagu peale vürtsika hõõgveini joomist.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment