Monday, July 22, 2013

Broeder Jacob Double Port

Broeder Jacob Double Port (Broeder Jacob Bvba). pdl 0,33 l. alc 7,5%. liigimääratlus: dubbeli jõuluversioon, portveiniga segatud dubbel.

Kirjeldus: "Broeder Jacob Double Port 9° is the very first Belgian beer that has been enriched with real port. The port that is added is a 5-year old oak-aged tawny, from Quinta Santo Antonio in Regua in the Douro Valley in Portugal. Broeder Jacob Double Port 9° has re-fermented in the bottle."

Disain - kogu seeriale iseloomulik vilistav munk koos noodistatud viisijupiga. Pruun vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, kuid see taandub kiirelt, jäädes lõpuks siiski kena püsiva kirmena õlle pinnale. Õlle värvus - mustjaspruun. Hea puhta vee foonil on üsna selgelt tunda lisaks karamell-linnastele tammine veinilõhn.

Esmamaitse on keskmisest veidi kergem ja keelt näksiv. Keskmaitse torkab veelgi teravamalt keelepinda, kuid samas paitab äraütlemata pehmelt ja lohutavalt, see on sihuke mõõõõnus segu sädelusest ja õrnusest, vürtsikusest ja küllusest. Lõppmekk ... ehhhehhee ... vat siit ta tuleb, see portveini mekk. Jeerum-vaarum, kui nauditav see on! Siin leiab nii tammist tummisust kui rasket veinisust, võikreemist sametjat pehmust ja muhedat puuviljakeedist. Järelmaitse lausa sulab suus, kui nii saab üldse õlle kohta öelda :)

Keskmise kehaga, kergelt õlise paletiga, magus-vürtsika-hapuka-maheda buketiga ülimalt nauditav rüübe! Samas õlles mooritud pardirind siia kõrvale võiks olla dekadentsi tipp :)
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment