Wednesday, July 3, 2013

Abstrakt AB:13


Abstrakt AB:13 (BrewDog) 0,375 l. alc 11,3 %. liigimääratlus: imperial stout. ratebeeris on see jook saanud 99 punkti!

Tootjainfo: "Aged for over 14 months in barrels, AB:13 is an 11.3% Cherry Imperial Stout aged in ex Sherry whisky barrels. Cherry & Sherry, the recipe was devised by our production manager Nikola and is based on the classic German Schwarzlwald dessert. This is very, very special. Pretty much all of our team have been blown away by this oak aged beer as it rattled off our bottling line."


Abstrakt õllede seerial on lausa omaette veebileht, millel selgub, et konkreetselt seda õlut on toodetud vaid 9900 pudelit. Gambrinuse ees laual on pudel nr. 7064 (tõsi küll, koos märkega, et kokku toodeti siiski 9972 tk). See rüübe on seda väärt, et tema ees juba ette mõõdukas kummardus teha!

Äärmuslikult lakooniline sildindus. Kui sa teed überõlut, siis pole vaja tulesid ja vilesid :)

Sa tuline taevas - missugune vaatepilt avaneb kallamisel! Tõrvpruun vaht, mis moodustab nii tiheda vahukihi, nagu ei kavatseks ta iial lahkuda klaasist. Õlle värvus ... no ei ole võimalik kirjeldada sõnaga "värvus" musta auku! See rüübe siin klaasis neelab endasse kogu valguse poole meetri raadiuses:) Absoluutne sügavikmust ja see sügavik paikneb pilkases koopas, mida katab öö.

Arooooooom, oi-oi-vai-vai, mida nüüd peaks küll tegema ja kuidas edasi elama? Poisid ja plikad, peale sellist elamust võib mõneks ajaks oma nina sisse pakkida ja jätta ta õndsasse lõhnaorgasmi seisundisse. Mäherdune kirsi, šokolaadi, kirsi, linnaselikööri ja kirsi segu!!!

Esmamekk - keel siseneb kui naftasse, aga see on neetult maitsev nafta, raskelt magus-hapu, metskirsine ja šokolaadiliköörine. Keskmaitse ... mmm ... no sõna jääb nõdraks ... see on uskumatult nüansirohke ja samas parimal moel alkoholi poolt kokku seotud pundike, kuhu kuuluvad kirsioksad, tammelauad, linnaseliköör ja viskis ligunenud kirsid. Lõppmekk muutub - uskumatu küll - aga veelgi külluslikumaks, siin kolmekordistub kirsi magushapu, karamell-linnase tiiraselt joovastav kleepjas raskus ning tammevaadi tümisev kehakus. Järelmekk ... taevas küll, kas ma jõuan ... see on Noa laeva sarnane, sisaldades kõik mis äärmuslikku õlle-ekstremisti naudingust niutsuma võib ajada. See mõjub lausa tubakana kirbelt, sulašokolaadina magusalt, kirsiliköörikuna soojalt ja keisri sametrüü raskusena joovastavalt.

Tankraske kehaga, toornafta kleepjusega, magus-hapu-mõru-kirbe buketiga ÜBERMEGASUPER rüübe. Vaadake mu kallid kaasteelised, sellesinase õlleilma avastajad, uudishimulikud nuuskninad ja limpskeeled ... sedasorti elamust jahtimine teeb elu elamisväärseks. Gambrinus on õnnelik, et see õlu temaga juhtus!

Kes nüüd toidusoovitust jäi ootama, see ei saanud aru, mida eespool kirjutati :)
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment