Monday, July 1, 2013

Ahtanum Simcoe IPA

Ahtanum Simcoe IPA (Pühaste pruulikoda) pdl 0,33 l. alc 5,8%. liigimääratlus - IPA

Tootjainfo: "Linnased: Pale, Munich, Caramunich. Humalad: Magnum, Ahtanum, Simcoe. IBU 47"

Sinisakiline sildikujundus. Õrnal kollakas vaht moodustab nelja sõrme paksuse kihi ning on väga püsiv. Õlle värvus - minimaalse uduvinega oranžikas kuldpruun. Aroomis on koos väga hea puhta veega laadung aromaatseid humalaid, mille magus-hapukas-vürtsikas bukett mõjub  meelalt.

Esmamekk on keskmisest kergem ning hapukas-mage-mõrkjas ... väga huvitav algus! Keskmaitse muutub tugevalt, siin on nii mõnusat tihket linnasepatja kui õunahaput ja vaigumõrkjat humalat. Lõppmaitse annab välja aga juba päris mehise humalakoorma, milles aimdub nii ananassi kui greipi, veriapelsini kui kiivit, lisaks muhe suutäis võist karamell-linnast. Järelmekk tundub korraga kosutav ja uimastav - siin tajud erksaid vürtsikaid sädemeid keelekülgedel ja rasket ning veidi rõsket linnasekoormat keelelael.

Keskmise kehaga, keskmiselt kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga noor IPA ... kui veidi suurendada linnasemagusust, siis saaks päris perfektse rüüpe! Toidusoovituseks pakuks siia midagi toekamat ja soolasemat - miks mitte mõnd tummist grillvorstikest?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment