Saturday, July 13, 2013

The American Dream

The American Dream (Mikkeller) pdl 0,33 l. alc 4,6% liigimääratlus: premium lager, mis on väga
sarnane tšehhi pilsneritele. 97 punkti ratebeeris ja 88 beeradvocate järgi - uskumatult kõrge tase premiumile!

Tootjainfo: "lager which is packed with American hops. This beer is meant to be drunk directly out of the bottle, on a hot summer day." Äärmiselt tähelepanuväärne on selle õlle lõhna ja maitse hindamiseks korraldatud eksperiment, mille käigus 4 hindajat testisid ühte ja sama õlut iga nädal üks pudel 4 kuu jooksul, et sel moel saada võimalikult täpne kirjeldus, kuidas õlle mekk seistes muutub.

Lihtne disain, millel vaid Mikkelleri profiil-pilt. Valge vaht täidab alul 95% kannust, muutudes üsna kiirelt suuremulliseks. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldkollane. Aroom - magus-vaiguselt humalane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergem ja aktiivselt kibekasmõru. Keskmaitse muutub tsitruseliseks, siin on greipi ja apelsinikoort, veidi eukalüpti ja ... miskipärast tuleb pune ja salvei silme ette. Lõppmaitse muutub taas, andes endast linnasemahedust ja ananassist magusust, ehkki üldtoon on ikkagi humalamõru. Järelmekk on murune, värske ja karge, jõuline ja pikalt end keelepärale pitseeriv.

Keskmisest veidi kergema kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga jõuline überõlu ... Gambrinus on hämmingus, et mõne pilsner-tüüpi õlle kohta niimoodi öelda saab!
----------
pilt siit

2 comments:

  1. Täpsustavalt etiketil (Mikkel Borg Bjergsø) Mikkeli profiilpilt. Keller (Mikkeli sõber, Mikkelleri asutaja) lahkus õlleärist 2007 ja näeb selline kiitsakam välja (paremal):
    http://cdn-storage-www.cellarhq.com/brewery/mikkeller/mikkeller-7ad8c-575x575.jpg

    ReplyDelete