Saturday, July 13, 2013

Punk IPA

Punk IPA (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 5,6 %. liigimääratlus: IPA. 99 ratebeeris ja 85 beeradvocate
järgi!!

Tootjainfo: "Ingredients: Marris Otter Extra Pale Malt; Chinook, Simcoe, Ahtanum, Nelson Sauvin hops. IBUs 45
This fresh, full flavour natural beer is our tribute to the classic IPAs of yester-year. The post modern twist is the addition of amazing fruity hops giving an explosion of tropical fruit flavours and a sharp bitter finish. "

Brewdog tavapärane kujundus, seekord siis meresinine. Helevalge vaht täidab alul 90% kannust, taandudes suhteliselt kiirelt poole võrra ning jäädes siis tugevalt püsima. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom ... ooohhhohhhooo ... see on ikka üks võrratu lõhnapilv, mis laksab kalasabana vastu merekaru nina ning siis haarab sellest hammastega kinni. Värske klaar vesi, mida täiendab uskumatult aromaatne, troopiliselt puuviljane ja veidi veinine pahvak. Selgelt on tunda nii Simcoe jõulisus kui Nelson Sauvini väärikus.

Esmamekk on kergepoolne ja torkivalt tsitruseline. Kesmaitse kannab endas mandariine, pomelot ja mangot. Lõppmaitse mõjub peale nii tormakat sissejuhatust mahedalt, linnaseliselt ja pisut valge veini happeliselt. Järelmaitse on mahe ja kuiv korraga, mõrkjas ja krõbisev ning samal ajal mahe ja paitav. Oi selles üsna lihtsas õlles on ikka väge (ehkki IBU on ju IPA'de kohta üsna mõõdukas!).

Kergepoolse kehaga, üliõrnalt kleepja paletiga, hapukas-magusa-mõrkja buketiga lihtne, aga samas roppumoodi naudingurohke rüübe. Toidusoovitus - siia sobiks mõni kreemjam rohehallitusjuustu kübeke põske pista.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment