Saturday, July 6, 2013

Kasteel Donker

Kasteel Donker (Brouwerij Van Honsebrouck). pdl 0,75 l. alc 11%. liigimääratlus: quadrupel.
Ülikõrgelt hinnatud (nagu enamik neljakordseid) - 96 ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "Kasteel Donker is an exceptional dark beer, with a touch of chocolate, banana, liquorice and raisins. A full-bodied, creamy beer."

Elegantne ja lihtne kujundus, kujutades Inglemunsteri lossi, mille pruulikojas see õlu sünnibki. Kreemikat karva kahesõrmene vaht püsib mitte kuigi kaua, kuid jätab kenasid jälgi. Õlle värvus - tume pruunakas kirsipunane. Aroom on meeletult puuviljaküllane, raske ja veinine.

Esmamaitse on raske ja külluslikult puuviljaselt magus. Keskmaitses tunned tervet vagunitäit küpseid puuvilju - virsikud, heledad ploomid, rosinad, heledad viinamarjad, datlid ja veel vanilje ning sutsuke mett. Lõppmekk muutub raskelt veiniseks või isegi nalivkalikuks, jõuliselt magushapu ja alkoholisoe, kleepjas ja ahvatlevalt meelas nagu kergelt svipsis peoperenaine, kes iga mehega koketeerib vaatamata kaasa köhatustele. Järelmekk muutub kraadi jagu veelgi soemaks ja kurgu alt kudistavamaks, siin on lausa murakaliköörilikke noote ja kanget mesijooki.

Raske kehaga, ülimalt kleepja paletiga, magus-hapuka-vürtsika buketiga megarüübe. Tõeline dessertõlu, mis sobilik digestiiviks ja ei vaja enda kõrvale mingeid snäkke. Kui, siis ehk datleid ja rosinaid ning päikesesooje viinamarju. Noh ja mõni musi võiks kah siia juurde kuuluda ;)

-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment