Saturday, July 13, 2013

Leute Bokbier

Leute Bokbier (Brouwerij Van Steenberge). pdl 0,33 l. alc 7,5 %. liigimääratlus:belgia kange eil ...
ehk siis võiks tinglikult dubbel öelda? Omamoodi veider - bockõlled on ju laagerõllede kangem ots, aga see siin on eilide pesakonnast pärit. 87 ja 85 - sellised on hinded ratebeeris ja beeradvocates - harvanähtav kokkulangevus.

Tootjamääratlus: "LEUTE BOKBIER is a darkred heavy top-fermented beer with a second fermentation in the bottle or in the barrel. It has a very aromatic taste, not too sweet, but full and mild in the mouth. Remarkable: this beer has a special tumbling glas with wooden foot. After tasting some Leute Bok-beers, it might get harder to aim the glass in the wooden foot." See alus pole ilmaaegu mainitud - selle õlle üks vahvamaid momente on tõepoolest klaas :)

Madal pudelike kitse ja vaadiga. Tihe kreemikas vaht täidab hoogsal valamisel 100 kannust, taandudes väga aegamisi ning jättes tugevaid jälgi seintele. Õlle värvus - veidi uduselt tuhmpunane. Aroom mõjub tüüpilise belglasena - domineerib karamell-suhkur, millele lisandub veidi tumedaid rosinaid.

Esmamaitse on keskmiselt kehakas ja üllatavalt puuvilja-hapu ... tumedad viinamarjad ja veinine tammisus. Keskmaitse muutub röstleivaseks ja biskviidiseks, kergelt rabarberi ja tikrite moodi magushapuks. Lõppmekk on aga intensiivselt linnaseline, kergelt likööriste nootidega, kreemjas ja võine, kollaste ploomide ja pirnidžemmi maitsega. Järelmekk jääb sooja ning õhetavana keelepärale ning pisut vürtsika tammise jäljega suulakke.

Keskmisest tiba raskema kehaga, kleepja paletiga ning hapukas-magusa-vürtsika buketiga üsna jõuline rüübe. Toidusoovituseks pakuks korralikku biifsteeki.
-------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment