Thursday, February 12, 2015

Black Hope


Black Hope (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "black IPA" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Be tough as the Rocky Mountains and patient as the stream of the Colorado River. Do not lose hope, even in the highest rush. Eventually you will find a unique treasure – beer with a black character, but a bright soul. Praise of the crops of the American land.
malt – pale ale, vienna, wheat, Carapils®, Caramunich®, Carafa®, Acidulated
hop – Simcoe, Chinook, Citra, Cascade, Palisade
yeast Safale US-05
water
IBU 65"

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, must-valgel sildil aardejahtija.Kahe sentimeetri paksune hallikaspruun vahukiht muutub tasapisi hõredaks, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakasmust. Aroom on KÕRBENUD ... aga mitte suitsune, mahlane ja greibine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas, kergelt kõrbenud ja mahlakas. Keskmaitse on oivaline segu korraliku puuviljasest IPAst ja kergest iiri stoudist, hapukas-mahlane ja mõrkjas-röstine. Lõppmaits muutub raskepoolsemaks, leivakooriku ja kadakamarjaleotise sarnaseks. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, veidi mõrušokolaadi ja lõkke kohal kõrvetatud leiba meenutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga überrüübe. Jõuline ja samas vägagi lihtsalt joodav. Koos grillribidega oleks vägagi hea paariline.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment