Sunday, February 1, 2015

Keiser Sorachi


Keiser Sorachi (Keller / Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: "india pale lager"

Tootjainfo: "Keiser Sorachi on lõpuks koju jõudnud.
Tegemist on Kelleri ja Pühaste pruulikoja koostööna valminud Eesti esimese Indian Pale Lageriga ( IPL ) mille pruulimiseks on kasutatud rukkilinnaseid ja Jaapani päritolu Sorachi Ace humalaid."

Väike lihtne pudel, efektselt jaapanipärane sildikujundus (NB - eesti esimene väikepruulitud õlu, millel on ka kaelaetiket).Kergelt kollakas kahe sõrme paksune vahukiht on hõredapoolne ja keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on tõeliselt huvitav - magusakas ja hapukas - värskelt lõigatud peenleiva viilakas lõhnab täpselt samamoodi!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse mõjub pehmelt ja sepikuliselt, mõrkjas-hapukalt ja biskviitjalt. Lõppmaitse on jõulisepoolselt mõrkjas, kadakane ja kodune. Järelmekk lisab kõigele väikese vürtsika vindi lõppu, pannes suu mõnusalt kergelt õhetama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga heal tasemel põnev rüübe. Gambrinusel on hää meel, et kodumaistel pruulmeistritel jagub nii häid ideid kui meisterlikku kätt nende elluviimisel. Sobilik klaasike nii lõunasöögi kõrvale kui ka õhtuseks tiksumiseks.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment