Sunday, February 22, 2015

Kuuse IPA

Kuuse IPA (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Heledatest linnastest pruulitud põhi annab võimaluse särada värsketel kuusevõrsetel ja IPA'de superstaaridel - humalatel, keda selles õlles on päris uhke seltskond - Cascade, Challenger, Galaxy, Stirklehead, Willamette.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, lipsustatud silt. Pai pruulmeister, vaheta palun oma srifti, millega infot sildile kannad, praegune on jube raskelt loetav! Valge vaht täidab 2/3 klaasist, olles kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne.

Aroom on naeratamapanevalt hea. Magus-hapukas metsamarjane põhi liitub mõrkjas-hapuka kuuseokkaga, tulemus on vaigune ja vaimustavalt värske.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja innukalt mõrkjas. Keskmaitse muutub tiba magusamaks ja siis ... siis lööb suu sahmaki täis kuuseksvu lapsepõlvemekki! Oi see on hea, värske, sädelev ja klaar. Lõpmekk on mõrkjas-magusakasalt aeglane, sekka hapukalt surtsakas, kokku saab OIVALISE tulemuse. Järelmekk mõjub ehk pisut kirbeltki vaiguselt, kuid see on sihuke aus ja õige maitseelamus, et see ülevõllisus on lihtsalt nunnu.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Kui seda veel kraadike kangemaks ja seeläbi ümaramaks muuta, oleks tulemus veelgi kõrgemalt kiidetav. Praeguse versioon kõrvale tahaks marineeritud piprakaunu.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment