Monday, February 16, 2015

Hop Sasa


Hop Sasa (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 92 punkti. Tootja ise küll määratleb seda kui "Polish IPA"

Tootjainfo: "woda; słody - pilzneński, pszeniczny, wiedeński, Carapils, zakwaszający; chmiel - Iunga; drożdże Safale US-05
IBU 60" 

Poola keelest saate ju kõik aru, eks ole :) Aga sellest IPA'st teeb Poola IPA justnimelt Poola humala kasutamine.

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, rohe-kollasel sildil üks veider vanamemm.Valge vaht täidab ligi pool klaasi, olles tublisti püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt ja leebelt puuviljane, mango ja mandariinide vahepealne. 

Esmamekk on keskmise kehaga (üllatav 5%vol juures!) ja krapsakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on veelgi jõulisem ... keeletaju järgi võik seda isegi topelt-IPA'ks nimetada. Mango osakaal suureneb, sellele lisandub greip ja männiokas. Lõppmaitse tõmbab tagasi mahedamale poolele, magusakas-hapukas üldpõhi saab aga lisaks tubli annuse vürtsikust. See on nüüd küll üsna uskumatu tajuhäire - 5kraadisest joogist sellist maitsetulva poleks oodanud! Järelmekk on mõrkjas-mahlane, greibi, mandariini ja mangomehu segune ... keelepärasse jäävad aga pikaks turritama männiokkad.

Keskmisest pisut raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Oi see on üllataja, mu poisid ja tüdrukud. Poolakate ees müts maha! Seda humalat tuleks nüüd küll hakata maale tooma ja mine tea, ehk koguni kasvatama. IPA kohta suhteliselt lahjast joogist on saanud südantsulatav maitsepomm! Prooviks seda õige pakkuda koos suhkrustatud ahjuõunaga?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment