Thursday, February 26, 2015

Old Peculier


Old Peculier (Theakston, UK) pdl 0,5 l. alc 5,6% vol. Ratebeeri liigimääratlus: "old ale" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "Its initial sweetness is, apparently, "of roasted and vinous notes with a subtle bitter aftertaste". Strong fruitiness, often with "banana notes" standing out, is derived from Old Peculier’s fermentation process."

Keskmist kasvu õlakas reljeefkirjadega pudel, must-kuldne elegantne sildikujundus. Kergelt kollakas vaht täidab ligi pool klaasist, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - tume murelipunane. Aroom on mõrkjas-magusakalt pähkline, kergelt hapukas ja tihkepoolne.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub tunduvalt täidlasemaks, rikkalikult kuivatatud puuvilju ja röstleiba meenutavaks. Lõppmaitses leidub kuivatatud pirne ja aprikoose, grillitud ananassi ja veinis leotatud rosinaid, vürtsikaid meepräänikuid ja mõrkjat piimašokolaadi. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, sametine ja väga meeldivalt täidlane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika oivaliselt tasakaalus buketiga überrüübe. Suurepärane nii omaette klaasikesena nautimiseks kui ka nt pasteedisaiakesega timmimiseks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment