Monday, February 23, 2015

Itsu Puller

Itsu Puller (???, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfo: "Koostis: vesi, linnased, humalad, pärm. IBU 80"

Väike lihtne pudel, silmatorkav ja veider sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi, vajudes küll suuremulliseks, kuid olles siiski väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on mõrkjas-magusakas, meenutades pisut paakunud kuusevaiku, kuivatatud ürte ja köharohtu :)

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub üllatavalt kergemaks, kuid maitse on siiski üsna intensiivne, kanarbiku ja kuuseokaste segu kuivataud kirsi ja lagritsaga. Lõppmaitse hakkab mõnusalt maitsenäsasid näppima, tõmmates need hapuka, kuivatatud pohla tooniga avali ja siis kallates sinna tuhas küpsetatud kartulikoore taolist mõrkjas-magusat ollust krae vahele. Järelmekis on kadakamarju ja röstpähkleid, see on puidune ja vaigune, veidi vürtsikas ja mõnusalt virgutav.

Keskmisest kriips raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga übertasandile üsna lähedal olev rüübe. Pisut rohkem keha ja kiitust jaguks rohkem. Praegu sooviks kõrvale kirsstomateid.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment