Monday, February 23, 2015

Black Irish Mama #2

Black Irish Mama #2 (Kitseküla, Eesti) dpl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: irish stout või siis iiripäraselt
leann dubh

Tootkaifo: "Pale ale, röstitud linnastamata oder, odrahelbed. Pärm WLP004. Humalad: East Kent Goldings, Fuggles.
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sildil neegrinaine. Sildiga on nüüd see veider värk, et kuna pudel saadeti mulle eraldi, aga silt meilitsi, siis pildiks ongi sildipilt :) Pruunakas vaht moodustab kahesõrmese kihi, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - tuhmilt sünkpunane. Aroom on vastuoluline. Ühest küljest lööb alguses ninna veidi sünteetiline, lausa kummine veider teravus, see aga lahtub kohe. Seejärel on tunda nätske odrakaraski hapukasmagusat raskust.

Esmamekk on kerge ja mõrkjas-mage (nii tüüpiline iiri stoudile). Keskmaitse aga toob sellele vastandina sisse magusakas-hapu külluslikuma tooni, mis on õhkõrnalt suitsune. Lõppmaitse taandub taas mõrkjamasse suunda, kusjuures mängu tuleb taas too kummine element (röstitud oder kipub mõnikord üsna veidralt käituma, tema röst-aste on ülioluline). Järelmekk on sume ja sametine, meeldivalt kõike eelnevat siluv.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga kerge, aga maitseküllane rüüpeke. Soovitaksin proovida röstodra asemel mõnda tumedamat linnast.
------------
pilt tootja saadetud

No comments:

Post a Comment