Sunday, February 8, 2015

Suruga Bay Imperial IPA


Suruga Bay Imperial IPA (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial IPA ja hinnang 96 punkti.

Tootjainfo: "The first key to a great Double IPA is dryness of character despite the high original gravity. This is accomplished, foremost, through high attenuation by the yeast during fermentation. We aim for an apparent attenuation around 85% which yields relative dryness and alcohol strength. The second key is a fantastic and powerful hop aroma. This we achieve by dry hopping Suruga Bay Imperial IPA with several varieties of pungently strong American hops. We conduct this dry hopping not once but twice, in two separate tanks. Then, at packaging, to ensue a vigorous secondary fermentation and natural carbonation, we krauesen Suruga Bay with a percentage of peak fermentation beer from a different batch. Suruga Bay Imperial IPA is a wickedly compelling flavor experience. Its hop character is as rich as Japan’s Suruga Bay is deep (it is Japan’s deepest bay and Baird Brewing is located on its inner shore). The greatness of Suruga Bay Imperial IPA resides in a supreme drinkability that pervades in spite of the potency."

Lihtne väike pudel, kribukirjul sildil on lilled või saluut ... no mine võta kinni. Valge sõrmepaksune vahukiht on tihedapoolne ja kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžikaskuldne. Aroom on mõnusalt mõrkjasmagus, virsikute ja üleküpsenud mango noodiga, hommikuselt murune ja värske.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse avab oma mahlased tšakrad ja uputab keele puuviljasesse suppi, milles on kokku segatud visrikukompott, pirnid ja mangomehu. Lõppmaitse taandub veidi lihtsamalt mõrkjas-hapukale tasandile, meenutades koduselt konserveeritud paradiisiõunu ja pihlakaid. Järelmekk on külluslikult ja täidlaselt mõrkjas-magus, sädelevalt vürtsikas ja toekas ning oivaliselt tasakaalus, ükski nukk ei tõuse liiga esile.

Raskepoolse kehaga, nõrgapoolselt karboniseeritud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Suurepärases maitsetasakaalus raskepoolne topeltIPA, mis on kokku keeratud nii mõnusalt tihedaks ja komapktseks, et norida pole absoluutselt millegi kallal. Siia juurde tahaks midagi kreemikat ja rammusat, mõnd pehmet juustu koos vürtsika maisikrõpsuga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment