Thursday, February 5, 2015

Brown Foot


Brown Foot (AleBrowar, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "brown ale ja hinnang 96 punkti.
Järjekordne näide sellest, kuidas ratebeeri muidu väga hea süsteem kohati kinni kiilub. Tootja nimetab oma õlut ise "india brown ale", aga sellist kategooriat ratebeer lihtsalt ei tunnusta.

Tootjainfo: "I never liked my name. “Brown Foot” – I will scalp anyone who will refer to bisons dung. My father was simply after few brown ales, hopped with Indian fantasy and I didn’t look like “Slim Reed”.
malt – pale ale, wheat, Château Chocolat, Crystal, Acidulated
hop – Simcoe, Cascade, Chinook, Zeus
yeast Safale US-05
sugar
water
IBU 80"

Lihtne keskmist kasvu pudel, sildil ... eee ... karune indiaaninaine? :) Pruunakas vaht täidab pool klaasi, muutudes küll hõredaks, aga jäädes kauni pitsivahuna klaasiseintele. Õlle värvus - sügav kirsipunane. 

Aroom on jõuline, pähkline, sidrunikoore ja vana puidu taoline. Silme ette tuleb vana maja, mis on täis veidi tolmunud mööblit, mille keskel elab kass :)

Esmamekk on keskmisest kröömikese kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse toob esile põneva segu röstitud pähklitest, leivakoorikust ja piiniaseemnetest. Lõppmaitse mõjub omamoodi kummaliselt, kuid võluvalt - korraga nii mahlane kui tummine, mõrkjas-hapukas ja kõrvetatud suhkru magus-mõrkjas loovad mõnusalt jõulise maitsepilve. Järelmekk viib mõrkjuse tasandi kolm korrust kõrgemale, õigustades igal seitsmel liitnime "india" ja IBU taset. See on kõrvetatud leiva taoline ja samas greibine, mahlane ja tihke.

Keskmisest suts kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Siia kõrvale sobiks tšilli con carne
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment