Sunday, February 15, 2015

Valgus Pimeduses v.2

Valgus Pimeduses v.2 (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: must suitsune IPA

Tootjainfo: "Pale Ale, suitsulinnas, rukkilinnas, Carafa I, šokolaadilinnas. Citra, Galaxy. Kuivhumaldatud - Citra, Galaxy.
IBU 90"

Väike lihtne pudel, beežil põhjal musta trükiga sildil on vist keskaegne lahingustseen. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles makrofleksilikult püsiv. Õlle värvus - no pigem antivärvus - MUST.

Aroom meenutab suitsutatud šokolaadi. Huvitav, kas sihukest asja keegi teeb ka tegelikult? See on hapukas, mõrkjas, pisut kirbe, meenutades suitsuploome ja külma tuleaset.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse ... jeerum-vaarum ... see on tulekahjujärgne turbaraba! Rämedalt suitsune, krobeline ja kohutav. Keelt väntsutav ja halastamatu. Lõppmaitse ... iiiks ... mu vaene keel! See koletujõuline põlenud kadakate ja kõrbenud kanarbiku mõrkjasMÕRUmõrkjus koos mõningase hapukusega triigib maitsenäsakesed sama sügavale kui poevad põõsajuurte alla põlengust heitunud mutukad. Järelmekk ei halasta mitte üks põrm, tõmmades kõri ümber tõrvanööri ja lastes vaid vähesel magushapukusel seal sisse lipsata, täites ülejäänud vaba ruumi tünnitäie tõrvaga.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-MÕRRRRU-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõru buketiga KOHUTAV ÜBERRÜÜBE. Ülevõlli värk, nii umbes kolm korda üle võlli. Või kuus. Vahet pole, keel on sõlmes ja mingeid muid maitseid täna tunda on üsna lootusetu.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment