Saturday, February 14, 2015

Keizer Karel


Keizer Karel (Haacht, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: belgia kange hele eil ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo: "Top fermented ruby red beer with a mild and fruity flavour and a sweet hoppy aftertaste. Contains malted barley."

Väike proofilkaelaga ja reljeefkirjadega pudel, pruun-tumepunane sildikujundus. Sõrmepaksune beežikas vahukiht pole suurem asi püsija. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. Aroom on magushapukas, karamelline ja tikrikompotti meenutav.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas, puuviljane ja külluslik. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas ja vürtsikas, kõrvetatud suhkru ja kuivatatud virsikute taoline. Lõppmaitse lisab korralikult vürtse, pannes suu meeldivalt õhkama, siin leiab viigimarju, valget pipart ja nelki, see on üks õilis ja hingestatud suutäis. Järelmekk taandub kröömike rahulikumaks, olles belgia IPA ja dubbeli vahepealne - siin on mõrkjust ja magusust just täpselt parajas balansis, lisaks kriipsujagu hapukust, et sädet paigas hoida.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Jääb kuhugi belgia IPA, deubbeli ja vürtsõlle vahele. Oivaline koos mõne vängema hallitusjuustuga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment