Saturday, February 7, 2015

Verner Märzen


Verner Märzen (Raasiku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "pilsner" ja hinnang 25 punkti.

Tootjainfo: "Selle VERNER MÄRZEN sordi retsepti aluseks on võetud tänapäeva maailmas üks tuntumaid ja populaarsemaid õlleliike <<Märzen>> või nagu seda tihtipeale nimetatakse <<Oktoberfest>>, kuna just nimelt seda õllesorti pakutakse samanimelisel festivalil. Nimetatud õllesordi valmistamisel kasutatakse kolme sorti linnaseid. Nii saavutatakse maitseaistingute mitmekesisus ja rikkalikkus. Alguses võib suus tunda linnaste magusust, mõne aja pärast aga tekib kerge mõrudus. See õlu sobib ideaalselt õlle maitset hindavatele ning alati uute maitseelamuste otsingul olevatele gurmaanidele. Antud sordi tootmistsükkel (käärimine/laagerdamine) on ligi 30 päeva."

Väike lihtne pudel, omanäolisel heledates ja punastes toonides sildil kuldsed kirjad. Peaks ütlema, et seni eesti õlleturul olevatest väikepruulidest kauneim sildidisain. Kergelt kollakas vaht täidab lihi pool klaasi, olles aga väga hõre ja kadudes kiirelt ning jäljetult. Õlle värvus - kirkalt oranžikas punane. Aroom on karameljas, linnaseline ja kergelt mesine.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on karamelline, veidi hapukas ja pisut metaljas. Lõppmaitses tuleb esile õõõõige vähe mõrkjat heinast tooni, kuid peamine on siiski mesine ja pähkline magusmõrkjus. Järelmekk jääb päris meeldivalt mõneks ajaks kerge vürtsika magususega keelepärale.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga päris heas tasakaalus mõnus rüübe. Massiõlledest maitseküllasem, aga kergelt roostes või metalne foon õrnalt häirib. Päris hüva pubijook.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment