Thursday, February 5, 2015

Verner hele


Verner hele (Raasiku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "pilsner" ja hinnang 25 punkti.

Tootjainfo: "See sort esindab maailmas väga populaarset PILSNERI tüüpi õlut. Üheksa kauplustes müügil olevast kümnest õllepudelist on PILSNER sorti õlu. Meie sort on saksa pilsneri (German Pilsner) klassikaline esindaja. Antud õllesordi tootmisel kasutatakse pilsneri linnaseid ja kahte liiki humalaid. Õlu on helekollase värvusega. Selle tarbimisel on tunda meeldivat humala aroomi, samuti ehtsat õllearoomi. Kerge õlu, sobib ideaalselt janu kustutamiseks. Antud sordi tootmistsükkel (käärimine/laagerdamine) on ligi 30 päeva."

Väike lihtne pudel, omanäolisel heledates toonides sildil kuldsed kirjad. Peaks ütlema, et seni eesti õlleturul olevatest väikepruulidest kauneim sildidisain. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on kergelt magusakas ja biskviitjas, meenutades rosinaküpsist.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on kergelt hapukas, linnaseline. Lõppmaitses tunda humala kerget murust mõrkjust. Järelmekk vesisepoolne, kuid siiski meeldiv.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga pretensioonitu rüübe. Massõlledest kriipsukese etem, janujoogiks sobiv.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment