Sunday, February 8, 2015

Verner meeõlu


Verner meeõlu (Raasiku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "spice/herb/vegetable" ja hinnang seni välja kujunemata. Noh ma ei tea, meeõlle kategooria võiks ju ratabeeris ikka olemas olla, aga näe!

Tootjainfo: "Meeõlu on Verner Märzeni õlle edasiarendus, millele täidlast maitset lisab eestimaise mee aroom. Õlledele mitteomane mesine magusus koos mõõduka mõrkjuse ja aroomiga teevad Verner Meeõllest oma sordi visiitkaardi."

Väike lihtne pudel, omapäraselt kaunis silt, millel näha meekärje motiivi. Valge vaht täidab ligi pool klaasi, olles aga hõre ja kiireltkaduv. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne merevaik. Aroom meenutab kuivatatud pärnaõisi ja meevaha. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus (mitte magusakas, vaid justnimelt magus). Keskmaitse on MAGUS, lausa siirupjas, mesine ja pisut veinine. Lõppmaitse magusus taandub pisut ning lisaks tuleb mõrkjashapu mahlaõun. Järelmekk on mahlane, mesine ja pisut isegi liköörine ... selline meelikööri ja õunamahla segu.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-magus-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga überrüübe! Meeõllede väga hea esindaja ... noh pisut liigagi mesine, aga omamoodi mõnusalt ülevõllikas. Siia kõrvale tahaks piprase loomasingi viilakat.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment