Tuesday, February 3, 2015

Vitus


Vitus (Weihenstephaner, Saksa) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "weizenbock" ja hinnang 98 punkti!

Tootjainfo: "A light-coloured, spicy single-bock wheat beer, for both beer lovers and the beer connoisseur. Extra long and cold storage in our monastery cellars makes this single-bock a really special beer with full body and a distinctively great mouthfeel. Prost!"

Lihtne keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnus-sildikujundus seekord must-kuldsetes toonides. Helevalge vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja väga püsiv. Õlle värvus - uduselt piimjaskollane. Aroom on tihkelt magusakas-hapukas, puuviljane ja biskviitjas.

Esmamekk on ... eee ... põnevalt vastuoluline ... vedelik on ju tihkepoolne, aga maitsetaju kergeke, õhuliselt magus-hapukas. Keskmaitse on aga juba tunduvalt tihkem igas mõttes, pannes oma toekas asjalikkuses lausa heldinult naeratama. Siin leidub poolküpset banaani ja valgeid sõstraid, vaniljekreemi ja kuldseid rosinaid. Lõppmaitse muutub VEEL tihkemaks, lausa keediselikuks, kuid maitse on samas uskumatult karastav, mõrkjas-hapukas ja lausa käigult tujutõstev, nagu üks tontsakas valgekarvaline koerapoeg, kes oma asjaliku ukerdamisega ka kõige jämedama mühaka naeratama sunnib. Järelmekk on taaskord banaanine ja mõõdukalt vürtsikas, kreemine ja samas mõrkjalt karastav.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga übertasandi rüübe, mis paneb sind naeratama ja tunnustavalt noogutama. Praetud valge vorstike sobiks kenasti siia kõrvale.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment