Thursday, February 19, 2015

Kawe Dry Stout


Kawe Dry Stout (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,4 %vol. Liigimääratlus: dry stout.

Tootjainfo: "Kerge tume kuivapoolne stout, millele on iseloomulik kerge kohvi mekk. See õlu tuletab sulle meelde kui mõnus on hubastes Kalamaja kohvikutes ja nende terrassidel tšillida. Sobib aastaringseks tarbimiseks.
Linnased: pale ale, odrahelbed, röstitud odralinnased, hapestatud linnased. Humalad: East Kent Goldings."

Väike lihtne pudel, sildike ripub paelaga kaelas :) Pruunakas sõrmepaksune vahukiht on küll hõre, kuid püsib üsna vapralt. Õlle värvus - punakasmust. Aroom on meeldivalt hapukas-magus, õrnalt kohvine ja leivane.

Esmamekk on kergepoolne ja hapukas. Keskmaitse jääb samale kergele tasemele, kuid mõjub mõnusalt maitseküllaselt, meenutades röstitud peenleiba ja kohvijooki. Lõppmaitse lisab kuiva stoudi kohta üllatavalt pehme ja sametise kreemisuse ... pohla-kohvikreem võiks umber nii maitsta :) Järelmekk on magusakas-hapukas ja kergelt keelenurkades sädeleva värskusega.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga übertasandi rüübe. Kerge ja kuiv stout oma väga heas esituses, ehk on vaid kröömike hapestamisega liiale mindud, kuid muidu väga-väga muhe jook. Kõrvale võiks pakkuda suitsutatud vutte või suitsukeelt.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment