Monday, February 27, 2017

Eksperimentaal III


Eksperimentaal III (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Metsik Ida armastab katsetada. Kõike tuleb proovida, sest elusid on üks ja kui ei proovi jääb piinama. Meile meeldib metsikult.
Humal: Chinook, Cascade."

Tegemist on Metsik Ida eelkäijaga.

Vahvalt omanäoline pudel, sildil vanakooli tuuker. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv, kuid klaasiseintele jääb siiski vahujälg. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on mõrkjas-hapukas, greibine ja apelsinine.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse lisab veidi magusamat karamelli, kuid domineerima jääb mõrkjas vaigusus. Lõppmaitse muutub hapukamaks, männiokaste ja greibi seguseks. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, karge ja kauakestev.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea tasandi rüübe. IPA'de mõrkjama otsa väga stiilipuhas esindaja, ehk vaid pisut liiga parkiv oma mõrkjuses. Kõrvale sobiks vürtsikas-hapus marinaadis krevetike.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment