Saturday, February 18, 2017

Viking Blood


Viking Blood (Lervig / Boneyard, Norra / USA) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo: "In Norway, they brew like bad asses, and Bioneyard brews like bad asses, so they teamed up to make a bad ass hoppy red ale for Vikings to drink. And for you
IBU 60"

Väike lihtne pudel, punasel sildil hunnik konte. Sõrmepaksune kollakas vahukiht püsib päris kaua ja haakub tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punaka varjundiga täiskuldne. Aroom on mõrkjas ja vaigune, karameljas ja puuviljane.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, vaigune, puidune ja kuivapoolne. Lõppmaitse muutub hapukamaks, valge greibi taoliseks. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, heinane ja puidune. Umbes 30 sek hiljem tuleb kohale ka meeldiv vürtsikus, mis päästab muidu veidi igavapoolse varasema mulje.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Juhul kui seda toodaks keegi alustaja, siis kiidaks mehemoodi. Kuid kahe SELLISE koja toodanguna paneb veidi õlgu kehitama.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment