Monday, February 6, 2017

Pannepot Reserva (2012 Bourbon BA)


Pannepot Reserva (2012 Bourbon BA (Struise, Belgia) pdl 0,375 l. alc 10,1 %vol.

Ratebeeri liigimääratlusega on selle nähtuse puhul keeruline. Ühtedel andmetel on see see, kuid nimetus ei klapi. Aga kogu selle Pannepoti seeriaga on üks segadus selle RB maailmas ... kuid see pole üldse oluline, sest tegu on reeglina taevalike jookidega, nii et kaeme ise perra.

Tootjainfo: "This batch has already 4 years of Bourbon barrel aging and we're very happy with the outcome"

Keskmist kasvu pudel, sildil - nagu sellel seerial ikka - kolmepurjeline laevuke. Vähene kollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt mustjaspunane. 

Aroom. Naeratus. LAI ja soe naeratus valgub üle vana Gambrinuse näo. See on ... niiiiiiiiiiiiii soe ja tore ja sõbralik, et ei saa lihtsalt vastu naeratamata jätta. Tihkelt marjane ja vaniljene ja tammine ja tikrine ja röstine. Kuivatatud pohlad. Külmkuivatatud mustikad. Punase sõstra tarretis. Veiniželee piimašokolaadis. Soe tekk külmas toas.

Esmamekk. Soe ja pehme on see tekk. Kenasti tikitud kattega ja puha. Vanaema kingitus kas teate. Nii hea on selle sisse end kerida ja mustsõstralikööri pitsikes käes veeretada. Eriti kui taustaks mängib nii umbes saja-aastane kappkell oma tuhmkõlavat tikk-takki.

Keskmaitse. Hea haldjas süütab hämarduvas toas küünlaid. Tikusärin ja kuumeneva vaha lõhn viib su lapsepõlve, mil jälgisid kuidas jõulupuul tuled süttisid, hinges kutsika-ootus. Ja peos kukekomm, mida üritasid limpsida nii aeglaselt kui suutsid. Aga ega ikka ei suutnud küll.

Lõppmaitse. Ploomid rummitarretises. Noh tead küll, need lapsepõlveaegsed bulgaaria konservploomid. Keegi pole neid iial rummitarretises neid sulle pakkunud, kuid hea mõelda ikkagi. Segada toonased süütused praeguste pahedega.

Järelmekk. Kellapommi liikumine tiksatuste saatel muutub unenäoliselt kiireks. Sa ärkad taas jahenevas toas. Küünlad on kustunud ja aknast immitseb halli talvevalgust. Kuid sinu väike mikrokosmos, turvaline ja soe tekikookon pakub oma hella, kõigi vanaemade poolt kokkukootud mõnusaimat äraolemist ning sa sulged taas silmad. Tukun veel veidi.

Ah et miks kokkuvõtet ei tule? No aga miks peaks teid sellega kiusama? Tõenäosust selle tegelasega kohtuda pole rohkem kui unenäos kellegi eest ära joosta.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment