Saturday, June 2, 2018

Burro, särtsakas eesel

Burro, särtsakas eesel (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: tšilliga pale ale

Tootjainfo: "Burro on tõeline veoloom, mis tõmbab peo käima. Ta kustutab nisuisu ja tšillid tema sees lihtsalt ajavad tšillima, säilitades siiski mõõdukuse. Esimene sõõm on kui särtsaka mehhiklanna suudlus - kirglikult tuline ja sametiselt pehme üheaegselt. Burro on Mehhiko"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehike hoiab sildil klaasi tšillikaunaga. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - õrna hõljumiga kuldne. Aroom on magusakas ja tolmune - see on tšilli sageliesinev kõrvalmõju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, tasapisis hakkab tunda andma tšilline sära. Keskmaitse muutub hapukamaks ja karamellisemaks, keeleküljed annavad märku tšilli kohalolust. Lõppmaitse on magusakas-hapukas ning juba päris kenasti õhetav. Järelmekk annab vähese mõrkjusega joogile pisut mehisema meeleolu, mis tasakaalustab seni magususse kaldunud paleti õige kenasti ära.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga magusakas-vürtsikas-hapukas-tšilline-magusakas-mõrkjas-tšilline Väga heal tasandil rüübe. Iseenesest lihtsakoeline põhi saab tšilli läbi kenasti väärindatud ning äratab maitsemeeled kenasti elule, mille järel sobiks mõni hea vürtsikas ampsuke asjale võimenduseks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment