Thursday, June 28, 2018

Le Coq Blanche


Le Coq Blanche (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,25l. alc 5,8%. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja koondhinnet pole veel

Tootjianfo: "Blanche on belgiapärane kergelt hägune hele nisuõlu, mille aroomis on tunda vürtsikust ja apelsinikoorte värskust"

Nippelpudelike, stiilne heledates toonides sildike kenitleb vapimärgiga. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kenasti ja jätab ka vähese vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - veidi piimjalt helekollane. Magusakas aroomis on tunda - nõrgalt aga siiski - asjakohast banaani ja veidi koriandrilaadset vürtsikat vinet.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse toob sellele banaanisele põhjale mõnusa mõrkja apelsinikoorese lisa. Lõppmaitse ... ohhoo kas teate siin on kõik paigas ... siin on puuviljast hapukat värskust, küpse banaani magusat nätskust ja mõnusalt sädelevat vürtsikat ärksust. Järelemekk on ehk sutsuke liiga hapukas ... aga olgu, see on juba norimine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Jah tõepoolest, tuleb tunnistada, et kohalik suurtootja on seekord lati kenasti paika jätnud ning täiesti stiilipuhta belgia tüüpi nisuka valmis saanud. Võib-olla on see "über" ka selle pealt tulnud, et lähenetud sai joogile üsna skeptiliselt, kuid seda meeldivam on see positiivne üllatus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment