Wednesday, June 27, 2018

Onu

Onu (Õlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,9 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfot pole, mis on jätkuvalt laiduväärne.

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord tuhm-tumepruunil foonil. Tuhmpruun vaht täidab üle poole klaasi ja on üsna tubli püsija. Õlle värvus - must. Aroom ... siin on vist midagi valesti ... see kraam haiseb! Terav, veidi ammoniaagine, kõrbenud ja kummaline. Huvitav, kas on proovitud kasutada ise-röstitud otra?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-vürtsikas, keeleotsale veidi haiget tegev. Keskmaitse on seevastu juba üsna meeldiv, lagritsa ja pähklikreemi segune ... ehkki seesama terav hapukas-kratsiv noot kribeleb ikka maitsenäsakeste vahel. Lõppmaitses muutub see hapu ja metalne põhitoon juba häirivaks, varjutades kuhugi taamale jääva šokolaadi. Järelmekk ... pagan, kas siia on mustsõstraid lisatud? Sellist kõrbemisele läheneva mustsõstramoosi põhjakaabet, mis nüüd koos alkoholise võimendajaga kõiki muid nüansse varjutab.

Ei hakka kokku väga võtma, kuna midagi on siin joogis valesti. Lõhnast alates kuni viimase tilgani häiris mingi kummaline happeline ja ammoniaagine tegelane. Ehk oli lihtsalt halb pudel ... ehkki mingit ülemäärast karbot vähemalt polnud näha ega tajuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment