Monday, June 25, 2018

Ronja

Ronja (Õlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: fruit ale

Tootjainfot pole, mis on muuseas halb! Minimaalnegi teave võiks kirjas olla sildi, kas ei?

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpsildike. Kollakas sõrmepaksune vahukiht püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirgas, kuid hõljumiga pihlakapunane. Aroom ... hmmm ... mõrkjalt pihlakane?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on üsna röntjalt mõrkjas, kuid see saab kaunikesti tasakaalustatud magusa poolt ja joogil tekib mõnusalt hapukas taust.

Lõppmaitse ... ooo ... siin on sügavust ja väge ja kihte ja värki ... nagu heal kirjatükil, milles kaks paralleelset lugu kuskil aeg-ajalt puutuvad. Värsked pihlakad ja kuivatatud vaarikad, kanarbikku ja pärnaõisi ning veidi ja punet ... ei kõik seda pole joogisse ilmselt topitud, kuid maitsemulje on kirju, kuid ütlemata meeldiv! Järelmekis segunevad nüüd juba pihlakad ja pohlad, kanarbikune vürtsikas õhetus võimendab kõik maitsed kenasti korrusevõrra kõrgemaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Vana Gambrinus on nõus väiksema kihlveo sõlmima, et see "fruit ale" on tehtud pihlakatega ... ja samas toriseb sinna juurde, et miks ei ole sihandset infot sildil kirjas?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment