Wednesday, June 27, 2018

Lemon Pai


Lemon Pai (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Päike, vesi ja soojus loovad ideaalse suvemeeleolu! Meie õlle saladus on magus-hapukas, sidrun, mis teeb kõigile nautlejatele pika "Lemon Pai"."

Väike lihtne pudel, särtskollasel sildil koogitükike. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt helekollane. 

Aroom ... oi see paneb naeratama! Särtsakalt, lustakalt, kutsuvalt kihistav ja lustlev, hapukas ja magusakas, kommine ja sidrunine.

Esmamekk on kerge ja magusakas ... vähese hapukas sirinaga, aga põhitoon ikkagi magus. Keskmaitse on kuivapoolne, hapukas, klaaskomme ja sidrunibezeed meenutav. Lõppmaitse jääb samasugusele, limonaadi ja sidruniga kaeraküpsise sugemetega mängujoogi tasemele. Järelmaitse meenutab korraks, et jook vist siiski õllede hulka kuulub, kuiv humalane silitus keelepäral mõjub eelneva magusa pillerkaari hulgas nagu täiskasvanud mees, kes korraks tüdrukute sünnipäevatuppa sisse piilub.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva ning samas kreemise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Põnev ja mänguline, ehkki ausõna see on pigem nunnu-ninnu-nännu-beibekas kui õlu :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment