Friday, June 22, 2018

There’s A Cold Beer In My Fridge, And I Need A Drink


There’s A Cold Beer In My Fridge, And I Need A Drink (Lervig / Cloudwater, Norra / UK) prk 0,5 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 99 punkti!!! Õige oleks muidugi "Rye NEIPA"

Tootjainfo: "Cloudwater is deservedly one of the most sought after brewers in Europe these days, and are known for their massively-hopped, juicy, hazy IPAs. We think we do a pretty good job as well... so this brew was an easy choice to make. Since, we have yet to see a DDH hazy Rye IPA out there, we thought we’d introduce our beloved rye into the IPA mix. Rye is known for its spicy, smooth character which is complemented by the beautiful mouthfeel of Golden Promise Pale malt. We then juiced it twice with hops though our new HopGun. We tripled-down on the dankness with Chinook, Mosaic and Simcoe, then gave it a blast of Citra which this IPA couldn’t do without
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, sildil on keegi ... ausõna ei saa aru, kes. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist, püsides väga kenasti ja jättes ka kena pitsijälje klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt porgandikarva. 

Aroom. Oi see on mõnnnnna. NEIPA mahlasus veereb mangona läbi nina ja aju. Rukki leivakooruke katab kogu selle meloni ja tüki mangot ja peotäie tikreid veel lisaks.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja oisinderkuihea! Magusakas-mahlane ja samaaegselt hapukalt leivane, imetabaselt tasakaalus ja siidpehme. 

Keskmaitses leivane pool võimendub veidi, muutes suutunde toekamaks ... aga see on selline puuviljaleib, millest pudiseb rosinaid ka võrsub mangosid.

Lõppmaitse avab tiba happelisema akna, tikrid ja sõstrad ja litšimarjad sõbrunevad ehk veel veidi toorevõitu virsikutega, kuid kõik on kohtumise üle siiralt rõõmsalt ja ümisevad üheskoos kevadest suve välja. 

Järelmaitses rullitakse leib laiali, laotatakse selle peale mango ja pirni viilakad, keeratakse seejärel rulli ja pannakse järelküpsema. 

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Sindrima hea mõte on ristata omavahel mahlane NEIPA ja tummine rukkkileib. Siia juurde sooviks krõbedat peekoniviilakat, mille peal sulaks tükkhaaval aromaatne šveitsi haisujuust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment