Sunday, September 1, 2019

G&T Pils


G&T Pils (Einstök, Island). pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other", koondhinne pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Spiced / Herbed Beer" ja 3,15 punkti

Tootjainfo: "Noble Hops along with Munich Malt, along with a unique blend of Icelandic juniper berries and a dash of lime, evoke classic G&T cocktail-inspired flavors, all in a refreshing craft beer like no other."

Väike purk, pruulikoja tunnussildil on viiking saanud silma monokli ja pähe kõvakübara! Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom - uhhh - terav, kuid siiski meeldiv kadakamarja lõhn lööb juba kaugelt ninna. Lähemalt nuuskides lisandub mõnus ja karge hapukas laimisus siia juurde. Ainuüksi lõhna pealt ütleks selle joogi kohta küll ainult parimaid sõnu!

Esmamekk on kerge kehaga ja miskipärast suisa vesisena tunduv - kas seda põhjustab laimi mõrkjas-hapu olek? Keskmaitse muutub toekamaks, kadaka vaigune ja kodune, mereäärne ja päikeseline värskus paneb vaikselt naeratama. Lõppmaitse on magusam, saksa pilsneri laadselt linnaseline, kuigi seda raamib jätkuvalt vaiguselt särav kadakas. Järelmekk mõjub ehk liigagi magusalt, kuigi sellele on selge ja lihtne vaigune seletus.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Lihtsale pilsnerile on džinntooniku vint peale keeratud ja see on üks sindrima lahe vään-käik! 
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ossa kurja!
    See ületas tugevalt ootused. Nüüd on plaan, et sarnast jooki saab HUUM tulevikus oma saunade kõrvale pakkuma.

    ReplyDelete