Monday, March 9, 2020

Barrel Project 19.09


Barrel Project 19.09 (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Othe" ja 4,01 punkti

Tootjainfo: "Barley wine aged on early time Bourbon
IBU 55"

Väike purk, tootjale omaselt lakooniline sildikujundus valgel foonil. Pruunakas-kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. 

Aroom. Mmmmmm. Noh vaata sa ju tead ette kuidas lõhnab hea odravein - noh küpseõunte ja raua ja pihlakate ja rummi järele. Ja siis mida võib juurde anda burboonivaat, eksole tead ju ka - kõik see vanilje ja koorekaramell. Aga no on rsk ikka hea ju!

Esmamekk mõjub kohatult kergelt ja lihtsapoolselt magusalt. Keskmaitse muutub aga juba raskemaks, raudõunalikuks ja pihlakaka-karamelliseks, vaskkausis hoitud kuivatatud maasikate taoliseks. 

Lõppmaitse - kohvine rumm ... või siis rummine kohvi. Pihlakabrändi. Kastanjettide klõbin tänavamuusiku käes. Elegantselt vintis paarike kaldapealsel naermas omi naere, rummiklaasid käes, veidi eemal teistest. 

Järelmekk. Pehme, oi kui pehme on see pronkspokaal, milles läikleb pihlakaveini ja rummi kokteil. Pihlakaportvein.

Keskmisest vaid veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-sooja-veinise buketiga ÜBERTASANDI rüübe. See on lausa lubamatu, kui kergelt joodavana mõjub see kraam. Pihlakaportvein, mida kummutaks kohe suuure klaasiga millegi sobiliku ja ulja puhul ... kuigi juba ette teades, et see pole tegelikult hea mõte. Aga no on hea ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment