Tuesday, March 10, 2020

Oud Bruin Strawberry


Oud Bruin Strawberry (Verzet, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour - Flanders Red / Bruin" ja 86 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Flanders Oud Bruin" ja 3,76 punkti.

Tootjainfo: "Oud Bruin Strawberry is created by adding whole strawberries to beer, aged on oak barrels for at least one year."

Väike lihtne pudel, lakoonilisel mustal sildil punased kirjad. Vahtu ei teki mitte mullikestki. Õlle värvus - hämuselt punakaspruun. Vahtu ei teki mullikestki. Aroom on hapukas, koduse marjaveini taoline. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja rusikaga-näkku hapu. Keskmaitse lisab siia juurde veidi marjakestade parkivaust ja sutike magusat, aga põhitooniks jääb siiski askorbiinhapu. Lõppmaitses keerab hapu veel ühe vindi peale, tõmbab silmad kissi ja kuklakarvad turri. Järelmekk jääb ja jätkab ja kestab ikka samasuguse kõrbeteena kulgeva hapujoonega.

Keskmise kehaga, 0-karboga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-HAPU buketiga nirupoolne rüübe. Flandria punasel peaks olema sügavust ja haput tasakaalustavat magusust. Tamm peaks andma ümarust. Maasikad ... kus krt on maasikad? Monokroomne värk, askorbiinhappeline vedelik.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment