Saturday, March 14, 2020

Salamander New England Triple IPA Mosaic El Dorado Citra


Salamander New England Triple IPA Mosaic El Dorado Citra (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial Hazy / NEIPA" ja hinnang 91 punkti! Untappd ütleb: "IPA - Triple New England" ja 3,84 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Triple New England IPA, filled with light malt and a considerable amount of wheat and oat flakes. Hopped in record quantities of Mosaic, El Dorado and Citra hops. Bursting with aromas of lychee, pineapple, orange, papaya, pitahaji, mango, carambola, peach and yellow grapefruit.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, kollasel sildil salamander. Pöidlapaksune valge vahukiht on väga püsiv ja ka kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt helekulnde. 

Aroom. Ojaaaa. See on tõepoolest TROOPILINE! Justnimelt läbiva suurtähena hüütud! Mahlane, mõrkjas-magus, veidi nätkse, paljuski tundmatu, kuid kuramuse mõnus!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus, selline töntsakas ja atsakas nagu vaigumango. Mangovango. 

Keskmaitse. Ohjjjjjjeeee-jiippijeee! Oi. Humalahullud, seda te peate saama proovida! Keel suisa väriseb selles magus-mõru-hapust tsunamist, mis mööda keelt edasi-tagasi rullub.

Lõppmaitse. Põrguvärk. No see on ilmselgelt priiskamine, laiamine ja ülbitsemine - humalaid on siia raisatud ikka kohe laksuva lahkusega!

Järelmekk. Ogar. Ogar-ogar-agar-nabar. Et kui nüüd võtta männivaik ja kleepida omavahel kokku ananass ja greip ja siis veel ei tea mida, siis võib ... siis võib puuviljamüüja käest tappa saada. Noh umbes nii nagu sinu keel pragu saab selle humalaneste käest.

OOOGAR! ÜLEVÕLLI MEGA! Jah, triple-IPAsid on siin ilmas ju ennemgi nähtud, kuid mitte kõik ei pane niimoodi hosiannat hüüdma! Ja kõige veidram on see, et ei kraadi ega IBU näitaja poolest see kraam ju ei kvalifitseeru triple-IPA'ks, aga keel ja meel kinnitab, et on ikka küll!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment