Tuesday, March 24, 2020

Zeeuwse Bolus Stout


Zeeuwse Bolus Stout (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flovered" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 3,92 punkti

Tootjainfo: "Borefts anniversary festival special
IBU 51"

Väike purk, tootjale mitte omane kräbuline pruun sildikujundus. Tumepruun vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - totaalmust. 

Aroom ... ohhhhooooohhooo ... magus kakao, väga magus kakao. Kuna õlle nimes on magusa kaneelisaia nimi, siis tahaks aju siin tunda ka kaneeli lõhna, aga nina seda ei kinnita. Teist selle magusa saia komponenti ehk sidrunikoort ei suuda samamoodi kakaokuhila alt eristada.

Esmamekk polegi nii raske ega magus kui lõhn kõrvu sosistas, pigem selliselt mõnusalt balansis mõru ja magusa vahel. Keskmaitses muutub magus rohkem rosina-kreemiseks, aga samas hakkab kaneelike siit ka välja joonistuma. Lõppmaitse nihkub pigem suhkrustatud ja kaneeli sees püherdanud ploomide manu, kuid samas lisandub ka kerge hapukas-mõrkjas noodike, mida võiks ju täiesti sidrunikoorele omistada. Järelmekk on pehme ja täidlane, kuid siiski üldse kohe mitte magusalt ülekoormav ... mida ju nina eelinfo ometigi väitis

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga kaheplaaniline rüübe. Aroom on meeeetsikult magus ja täidlane, kuid maitse jääb sellega võrreldes palju "normaalsemasse" mõõtkavasse ja ei lase rohkem kui "übertase" öelda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment