Friday, March 6, 2020

Salamander Blackcurrant Milkshake IPA


Salamander Blackcurrant Milkshake IPA (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Milkshake" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja 3,72 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Like a milkshake, we combined intensely hopped (especially cold) American ipa, with oatmeal, blackcurrant puree, aromatic vanilla and sweet lactose. Such an unusual combination can really surprise the senses. Tasty!
IBU 45"

Keskmist kasvu lihtne pudel, sildil sisalik. Väsinud-punane sentimeetrine vaht pole püsiv. Õlle värvus - tuhm udune punakas. 

Aroom on leebe, laktoosine, veidi on isegi tunda kaearahelveste lõhna ... aga mustsõstar on niiiiiiiiii tagasihoidlik, et paneb suisa imestama. Mustsõstar on tavaliselt agressor, mis võtab kõik lõhnad üle, siin on aga küll mingi hapukas marjasus olemas, et pole üldse kindel, kas ilma teadmata seda ära arvaks. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja siidine, hapukas-magusakas ... või pigem isegi magus-hapu. Keskmaitse muutub veelgi tummisemaks, nii kaer kui laktoos lisavad joogile tihkust, tuntavaks muutub vanilje mõrkjas aromaatsus. Lõppmaitses tugevneb sedasorti mõrkjus, mida tunned mustsõstraseemneid puruks närides ... noh ja ka sama marja kestade spetsiifiline noot. Järelmekk mängib korraks vürtsikas-hapuka teravusega, mida võid leida mustsõstra toormoosis, seejärel aga pehmeneb see jällegi sametiseks piima-mahlakokteiliks.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapu-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Milkshake? Jah kindlasti. IPA? Eeeeee ... no ehk on. Mustsõstar? Kohati.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment