Monday, March 2, 2020

I'm So Aware This Is Happening


I'm So Aware This Is Happening (Beerbliotek, Rootsi) prk 0,5 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnnag 61 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,75.

Tootjainfo: "We brew a wide variety of beer styles within a constant stream of new and exciting beers. We wanted to create a new recipe for a Double IPA to freshen up our Systembolaget assortment for the first quarter of 2020.
This Double IPA is accelerated with an intense aroma of sweet orange peel and pineapple. A soft, dry bitterness leaves your tongue heavy with hops and deep malty depths.
HOPS: COLUMBUS, EKUANOT, CITRA
DRY HOP: EKUANOT & CITRA "

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Kollakas vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib üsna kenasti, jättes ka klaasiseintele mõõduka vahumustri. Õlle värvus - hämuselt mehune. 

Aroooooom ... ooooo ... see on kui humalasõbra märg unistus. Vaiguselt torkiv ja samas puuviljaselt sulnis. Võimas, veidi karune, aga samas nii meelitav.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus, pigem apelsinimahla kui õlle poole kaldu. Keskmaitse räägib aga selges IPA'ses keeles, tõmmates kareda vaiguse keelega üle su näo nagu lõõtsutav humalakoer, endal pööraselt rõõmus ja mängune nägu peas.

Lõppmaitse võtab sisse hapukama ja mõrkjama poosi, kuugi kumkvaatide, veriapelsinide ja roosa greibi vahelisse kanti. Krõbedalt mahlane, kui te nüüd aru saate, millest ma räägin. 

Järelmekk lehvitab humalarünnakus kannatanud keele kohal magusamat, suisa martsipanist hiigel-lehvikut ... selleks et hetk hiljem jälle mõrkja greibise tooniga kõneleda.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva ning ühtlasi mahlase paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Üsna ideaalne topelt-NEIPA esindaja: hägune, mahlane ja samas humalahammustusega, veidi rohmakas ja samas mõnuga joodav. Samas mingit erilist erilisust kah siin küljes pole, mille külge kruvida "mega"lippu.
---
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment