Thursday, March 26, 2020

Ogham Oak (revisited)


Ogham Oak (Celt Experience, UK). pdl 0,33 l. alc 8,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "tripel" ja hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja 3,51 punkti.

Tootjainfo: "Described as a Exotic Triple brewed with Belgium Yeast with Orange and Cinnamon flavours
IBU 35"

Tegemist on taaskülastusega, 7 aasta tagune kirjeldus on leitav siit.

Väike reljeefkirjadega pudel, silt on muutunud, toonase edeva läbipaistva sildi asemel on neutraalsem-lakoonilisem. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt punaka läikega sügavkuldne.

Aroom. Oi kui mõnus. Apelsinivein! Apelsini hõõgvein!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna jõuliselt mõrkjas-magusakas, meeldiva vürtsika õhetusega. Keskmaitse ... oi-oi kui mõõõõnus, belgia klassikaline kommisuhkur koos kaneeli mõrkja vürtsika raamistikuga moodustab imeilusa kunstinäituse. Lõppmaitse - veinilikult hapukas, apelsintsukaad kaneeliga, päikesesära ja kukekomm lapse rõõmsas põses! Järelmekk ... ohhh ... no selline luksuslikuma otsa triple'õlle kuldne sädelev rõõm korrutatuna džemmilik-likööriliku puuviljasusega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magsuakas-mõrkja buketiga Megataseme rüübe! Belgia triple-õlle luksusliku otsa esindaja, tuunitu ja täiendatud kuninglikule tasemele. Oi kui tore oleks, kui keegi ka eesti kodadest võtaks midagi sellist teha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment