Monday, March 9, 2020

Double IPA Simcoe & Amarillo


Double IPA Simcoe & Amarillo (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,73 punkti
Tootjainfo: "IBU 40"

Väike purk, tootjale omaselt lakooniline sildikujundus tumesinisel foonil. Valge vaht täidab kolmadniku klaasist ning püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on vaigune ja ohakane, magus-hapukas ja veidi metalne.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt leebelt magusakas. Keskmaitse korjab seevastu kiiruga üles värskelt karged vaigused tuurid ning vajutab hapukas-metalse karguse pedaali ka üsna põrandasse. Lõppmaitse on karmipoolne ja karvane, humalamurust koredust on suu täis nagu heinapepri ja kuiv vürtsikus kraabib keeleservi. Järelmekk on mõru-magus, raspeldav ja raske, humalaroomikud sõtkuvad laiu vagusid keelepärale, vürtsikas värskus kestab väga kaua.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-mõru-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõru-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Karmi otsa kange IPA, mida võiks juba kenasti ka topelt-IPAde pesakonda arvata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment