Saturday, March 14, 2020

Salamander Blackcurrant Berliner Weisse

Salamander Blackcurrant Berliner Weisse (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 3,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang 46 punkti Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,54 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "It is a mix of a German traditional brewing school, i.e. a historical style - light, sour, extremely light and refreshing beer - Berliner Weisse, fermented with lactic acid bacteria, along with a fruity sour currant. Perfectly drinkable combination.
IBU 5"

Keskmist kasvu pudel, kollasel sildil salamander. Poolt klaasi täiteva vaht ajab muigama - nii intensiivset roosamannat kohtab ikka väga harva! Ja kuidas see püsib! No suisa makrofleks, ainult et roosa :)

Õlle värvus - tuhmilt-tumedalt särtspunane. Aroomis on must sõstar suhteliselt eksimatult ära tunda.

Esmamekk on kerge kehaga, suisa vesine ja hapu. Keskmaitses vesisus taandub, selle asemele tekib mõrkjas-magusakas parkivus. Lõppmaitse - hapukas ja parkiv ning taaskord vesine. Järelmekk - hapukas, parkiv ja kauakestev ning väga värskendav.

Vesisepoolse kehaga, tugevalt karboniseerdunud ja üsna kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kerge ja äärmiselt karastav rüübe, mida oleks üsna lihtne segamini ajada koduse, ilma suhkruta tehtud mustsõstramorsiga, kuid mille vesine olek ei lase teda ka kuigi kõrgemalt kiita.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment