Sunday, March 8, 2020

Faulty Basil 2


Faulty Basil 2 (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison/Farmhouse - Flavored", koondhinnet veel pole. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,68 punkti.

Tootjainfo: "A refreshing pale ale with fruity hops and fresh basil"

Huvi pärast siin ka link eelmisele, 7,2 %vol versioonile.

Väikest kasvu pudel, pruulikoja uus sildikujundus seekord tuuline ja õhuline. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom on suisa pööraselt murune, värske, roheline, värskelt näppude vahel puruks muditud basiilikulehe moodi. Selle taga laiub saisoni enda hapukas-magusakas-vürtsika peoruum, moodustades kokku tõelise pidupäeva kevade auks. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja üsna intensiivselt hapukas ja marjane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, veidi keelt parkivaks, basiiliku varre moodi tuhmilt ja pool-puitunult ürdiseks. Lõppmaitse on magusam ja vürtsikas, nelgi ja vürtspipra noodid meenutavad head vürtsikat kõrvitsamarinaadi. Järelmekk on mõrkjas-magus, muskaatveini ja pihlakakompoti vahepealne. 

Keskmises kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-ürdine-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Aroomis vägagi selgelt tuntav basiilik taandub maitses üldiseks ürdiseks fooniks, millest on kahju, nelja-aasta-taguses jõulisemas versioonis oli see maitsetaim tugevamalt tunda. Aga üks igavesti tore ja meeldejääv tegelane ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment