Tuesday, March 31, 2020

I’m Already Thorn


I’m Already Thorn (Anderson's, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored ", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Dark sweet and sour beer with seabuckthorn."

Keskmist kasvu purk, silt suleliselt-leheliselt eksootiline. Aõrmepaksune pruunakas vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid see-eest haakub väga tiheda randina klaasiseintele. Õlle värvus - niivõrdu tume pruun, et mõjub mustana, kuid siis pruun :) 

Aroom paneb pisut pead vangutama - see segu on veider, magus röstine põhi ja teravalt happeline, et mitte öelda maomahla meenutav astelpaju (noh teate küll, mis sõna ma välja ei ütle :) )

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusalt kakaone. Keskmaitse ... uhhh ... see on veider, kohe väga veider - justkui oleks kohvi sisse astelpaju mahla kallatud. Lõppmaitse on mõrkjas, veidi kõrbenud servadega, hapukas-magus ... justkui olekski astelpaju-kohvi plaadikook veidi kärssama läinud. Järelmekk aga värvub juba magusama šokolaadi nägu ... kindlasti on olemas astelpaju-šokolaadi.

Keskmisest siiibakese raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Friigikas. Just selliselt, mitte läbiva suurtähega FRIIGIKAS, vaid selline leebema otsa oma. Igatahes täiesti unikaalne segu, mille unikaalsusel on oma hea põhjus :) Meelde jääb kindlasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment