Thursday, April 2, 2020

Scarlet Macaw (revisited)


Scarlet Macaw (Oakham, UK). pdl 0,5 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeril iigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang 79 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,49 punkti

Tootjainfo: "Cask ABV: 4.4%. Bottle ABV: 4.8%.
Juicy, exciting fruit flavours before an intense bitterness as sharp as a Macaw’s screech.
IBU 61"

Tegu on võrdlusega kuue aasta taguse kirjelduse kõrvale. Jätkan juhuse tahtel sülle kukkunud võimalust võtta ette laojäägist samu jooke, mille BB on juba aastaid tagasi kukkunud ja vaadata, mis on saanud ka kõige lihtsamate-lahjemate jookidega. Hämmastav, kuidas kvaliteetne kraam säilub!

Vahupilt ja värvus on üks-ühele sama. Aroom on ehk pügalake vähem puuviljane ja samavõrra karamelline, aga ikka mõõõnusalt mahlane ja meelitav. Maitsepilt on samavõrra mõrkjas-magusakas-ürdine, veidi vürtsikas ja oma hõlpsalt-joodavuses lihtsalt ülihea.

Golden ale ja bitteri vahele jääv superluks joogikas. BB kuupäev kukkus 2015.a. Soovitan mitte vana Gambrinust sõna peale uskuda, vaid ise järgi proovida ja veenduda, et isegi lahja, kuid kvaliteetne kraam suudab üllatavalt kaua säiluda mitte lihtsalt "joodavana", vaid "überheana" ka siis, kui kuupäevad on alla andnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment